استاندارد حلال چیست ؟
حلال عنوان مجموعهای از نام نشانهای تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج میشود. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است. در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده است به طوریکه در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.
در سال ۱۹۹۷ این استاندارد برای اولین بار در سطح بین المللی مطرح و تعریف غذای حلال در آن انجام شد در این آیین نامه نه تنها تولید و فرآوری محصولات مشمول قوانین حلال می گردد بلکه حمل و نقل ، نگهداری، ذخیره سازی، و هر وسیله و ابزاری که به نوعی در این فرآیند دخیل است را شامل می شود. در حال حاضر برند حلال گستره وسیعی از فعالیت های اقتصادی را شامل می شود از آن جمله می توان به تولیدات دارویی ، بهداشتی و آرایشی و حتی فعالیت های مانند بانکداری ، مسافرت و توریسم اشاره کرد. امروزه علامت حلال علاوه بر اینکه مورد توجه مسلمان است در بین سایر ادیان نیز به علت سلامت و کیفیت مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۵ ارزش بازار جهانی فعالیت های اقتصادی حلال اعم از غذایی و غیر غذایی حدود ۲۰۰۰ میلیارد دلار بوده ولی در سال ۲۰۰۹ این رقم به حدود ۲۸۵۰ میلیارد دلار رسیده است. که ارزش بازار جهانی غذای حلال بالغ بر ۸۹۵ میلیارد دلار ۴/۳۱ درصد از فعالیت های اقتصادی حلال تشکیل می داده. رقابت شدیدی بین کشورهای مسلمان و غیر مسلمان در جهان وجود دارد اما کشور مالزی در این میان جز پیشتازان می باشد جالب اینکه نشان حلال بعد از مالزی بیشترین استفاده و تولید را در کشورهایی مانند انگلستان و فرانسه دارد.
حوزههای محصولات حلال
بازار جهانی حلال، در غذا متوقف نشده و در سالهای اخیر به حوزههای دیگری نیز افزایش پیدا نموده است. اگرچه فعلاً فقط استاندارد غذای حلال توسط ۵۷ کشور اسلامی در قالب سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) در اکتبر ۲۰۱۰ در استانبول ترکیه تدوین و به امضاء رسیده اما در نظر دارند تا برای پاسخ به تقاضای بازار جهانی در تحقق استانداردهای جهانی حلال و تجارت محصولات حلال در حوزههای ذیل نیز وارد شوند:
غذای حلال
داروی حلال
مواد بهداشتی حلال
مواد آرایشی حلال
گردشگری حلال
خدمات مالی حلال از قبیل بانکداری، بورس ، بیمه و…
ترانزیت حلال
پوشاک حلال
خدمات جانبی حلال از قبیل رسانه، ورزش و تفریحات، کسب و کار و…
تدوین استاندارد غذای حلال توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای استاندارد حلال سازمان کنفرانس اسلامی در کلیه کشورهای اسلامی آماده سازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمانهای مجاز با هماهنگی مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی انجام پذیرد و باعث سهولت در امور واردات و صادرات میشود.
Слово пацана 8 серия
over the counter ulcer medication erosions with stigmata best online doctor for uti
prescription medicine for stomach ulcers causes of duodenal wall thickening antiseptic for urinary tract infection
nyttig kilde
Hello! I could have sworn I’ve been to this
site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me.
Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back
often!
Look at my web site; albaslot